RUBOIYLAR TARJIMASIDA MAZMUN, VAZN VA OHANG MUAMMOSI - Zuhra Gulmon qizi, Azilova (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Navoiyning ruboiylari qoraqalpoqcha tarjimasi bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Tarjimonning shoir estetik olamini qayta yaratish mahorati, so‘z tanlash mahorati, ruboiy janri talablari, uning tarjimada qayta yaratilishi kabi masalalar o‘rganilgan.