OLIY TA’LIMDA TALABALAR MUSTAQIL ISHLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA KOMPETENSIYAGA YO‘NALTIRILGAN TOPSHIRIQLARNING AMALIY SAMARADORLIGINI OSHIRISH MUAMMOLARI - Sherzod Raxmonovich, Urakov; Ilhom Yusup oʻgʻli, Madatov (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalar mustaqil ishlariga kompetensiyaviy yondashuv asosida yondashishning dolzarb jihatlari ko‘rib chiqiladi. Kredit-modul tizimi doirasida mustaqil ta’lim soatlarining ko‘paygani sharoitida talabalar oldiga qo‘yilayotgan topshiriqlarni yanada samarali tashkil etish zarurati yuzaga kelmoqda. Samarqand davlat universitetining Kattaqo‘rg‘on filiali talabalari o‘rtasida o‘tkazilgan so‘rovnomalar natijasida mavjud muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish yo‘llari taklif etilgan. Xususan, baholashning shaffofligi, psixologik qo‘llab-quvvatlash, topshiriqlarning sifat darajasi va zamonaviy texnologiyalarni tatbiq etish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.