ANALITIK QOBILIYATNI KUCHAYTIRISHGA YO‘NALTIRILGAN O‘QUV TOPSHIRIQLARI ASOSIDA BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING TANQIDIY FIKRLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Fayziyev Mirzaali Asfandiyorovich; Bashmanova Marjona Nodirjon qizi (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’lim yo‘nalishida tahsil olayotgan bo‘lajak o‘qituvchilarning tanqidiy fikrlash kompetensiyasini rivojlantirishda analitik qobiliyatni kuchaytirishga yo‘naltirilgan o‘quv topshiriqlari samaradorligi tadqiq etildi. Pedagogik tajriba yordamida ishlab chiqilgan o‘quv topshiriqlari o‘quv jarayoniga tatbiq etilib, natijalar tahlil qilindi. Tadqiqot tanqidiy fikrlash va analitik qobiliyatning uzviy bog‘liqligini ko‘rsatib, o‘qituvchilarning malakasini oshirish uchun yangi pedagogik usullarni joriy etish zarurligini ta’kidlaydi.