BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA XORIJIY TAJRIBALAR MUAMMO VA SAMARADORLIK - Xujаmkulоvа N. R. (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Annotatsiya: Maqolada xorijiy mamlakatlarning boshlang‘ich ta’lim sohasidagi ilg‘or tajribalari tizimli tahlil qilinadi. Turli davlatlarda qo‘llanilayotgan pedagogik yondashuvlar, o‘quv jarayonini tashkil etish usullari, ta’lim sifatini oshirishga qaratilgan mexanizmlar hamda ularning ijobiy va salbiy jihatlari ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xorijiy tajribalarni O‘zbekiston ta’lim tizimiga moslashtirish imkoniyatlari, milliy o‘quv jarayonida qo‘llash samaradorligi hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’limni takomillashtirishga xizmat qilishi mumkin.