OʻZBEK VA TURK ERTAKLARIDA PARI OBRAZI - Barchinoy Narbay qizi, Kenjabayeva (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek va turk xalq og‘zaki ijodi hamda adabiyotlaridagi ertak janrida uchrovchi pari obrazlarining qo‘llanilish darajasi va ilmiy tahlili yuzasidan fikr yuritilgan. Shuningdek, har ikkala xalq adabiyotining umumiy va ustuvor jihatlarining ifodalanishida pari obrazlarining simvolistik va umumiy ma’nolari tahlili o‘z ifodasini topgan. Mazkur mavzuga doir xalqaro va milliy ko‘lamdagi ilmiy ishlarning nazariy tahlili ham amalga oshirilib, pari obrazlarining bir necha ko‘rinishlari yuzasidan namunalar keltirib o‘tilgan.