INGLIZ TILIDA TABIATDAGI RANGLARNI TASVIRLASHNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Toxirovna, Iskandarova Nilufar (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ingliz tilidagi manbalardan foydalangan holda tabiatdagi rang atamalari va ulardagi leksik birliklarning tarkibiy va semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Maqolada dunyoning lingvistik tasviriy olamida ingliz tilida so’zlashuvchilarning rangni ko’rib anglashning o’ziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Ingliz tilidagi rang atamalarining semantik sohasi ancha boy va turli tumandir.