AJINIYOZ LIRIKASIDA MUMTOZ AN’ANALAR IFODASI - Nodira Gulmurzaevna, Allambergenova (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
ANNOTATSIYA Qoraqalpoq mumtoz adabiyotining yirik vakili Ajiniyoz Sharq mumtoz adabiyotini puxta oʻzlashtirgan, klassik she’riyatning goʻzal an’analarini munosib davom ettirgan iste’dodli shoirdir. Uning asarlari nafaqat qoraqalpoq adabiyotida, balki, qardosh xalqlar adabiyotida ham munosib oʻringa ega. Mazkur maqolada shoirning turli mavzularda yozilgan lirik asarlari tahlili orqali shoir ijodida qoʻllanilgan she’riy shakllar va tasviriy vositalar haqida soʻz yuritiladi.