TURKISTON AHOLISINING DINIY TARKIBI HAMDA XALQLAR O‘RTASIDAGI MUNOSABATLAR - Uralboyevna, Xolxujayeva Yulduz (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya: XIX asr oxiri va XX asr boshlarida o‘lka aholisining etnik tarkibi bilan birgalikda, diniy konfessial manzarasi xilma-xil bo‘lib bordi. Umuman, mustamlakachilik siyosati asosida olib borilgan ko‘chirish, ruslashtirish siyosati, bu o‘zgarishlar Rossiya imperiyasidan ko‘chirib keltirilgan xalqlarni joylashtirish hisobidan, mahalliy aholining sonining ko‘payib borishi, Turkiston aholisining diniy tarkibi hamda xalqlar o‘rtasidagi munosabatlarda sezilarli darajada o‘zgarishlar bo‘ldi.