O‘QITUVCHINING UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANISH OMILLARI - Sharipboyevna, Fayzullayeva Gulchexra (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2024)
Annotatsiya. Insondagi mavjud individual qobiliyatlar jamiyatdagi kasbiy samaradorligi natijasida yuzaga chiqadi. Rivojlanish uzoq muddatli bo‘lib, inson umri davomida bunday jarayon ichida shakllanadi. Ushbu maqolada davr o‘zgarishi bilan o‘qituvchiga qo‘yilayotgan talablar, o‘z ustida ishlash, o‘z-o‘zini rivojlantirish, xususan, kasbiy faoliyatda muvaffaqiyatga erishish tuzilmasi yaratilgan. Tuzilma tahlili me’yoriy hujjatlar va tadqiqotchilarning ilmiy-nazariy qarashlari bilan izohlangan.