BADMINTON SPORT TURIDA PSIXOLOGIK TAYYORGARLIK - Maxammadiyev, M. (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Ushbu maqolada badminton sport turida badmintonchilarning psixologik tayyorgarlik, ruhiy holati haqida so‘z boradi. Maydonchada qanday qilib mulohaza bilan harakatlanish mumkinligi, qachon diqqatni bir joyga jamlash, qachon esa sal yengil tin olish va o‘zini bo‘sh qo‘yish kerakligi yoritilgan. Raqibga, hakamlarning xatolariga, maydonchaning yomon yoritilganligiga, volanning sifatsizligiga, o‘zining muvaffaqiyatsiz o‘yiniga qanday munosabatda bo‘lish kerakligi tushuntirilgan.