BOSHLANG‘ICH TAYYORLOV BOSQICHIDA XOREOGRAFIYA MASHQLARI ORQALI SAKROVCHANLIKNI RIVOJLANTIRISH - Alimova , N.Q. (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Badiiy gimnastika sport turiga endigina kirib kelayotgan boshlang‘ich tayyorlov bosqichidagi yosh badiiy gimnastikachilar uchun xoreografiya bilan shug‘ullanish ham muntazam badan qizdirish mashqlari va jismoniy sifatlarni rivojlantiruvchi mashq majmualari kabi zarurdir. Xoreografiya darslarida, ayniqsa, boshlang‘ich tayyorgarlik bosqichida trenerning ishtiroki maqsadli hisoblanadi.