DEVIANT XULQLI O‘QUVCHILARNI MEHNAT VA MEHNAT TARBIYASI VOSITASIDA TARBIYALASH - Norbo‘tayevich , Usmonov Abdurashid (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
So‘nggi yillarda yoshlar o‘rtasida deviant (hulqida og‘ishi bo‘lgan o‘quvchilar) o‘quvchilar ko‘p kuzatilmoqda. Bugun maktabda keljak avlodni barkamol shaxs qilib tarbiyalash, zamonaviy intelektual salohiyatli, qattiyatli, maqsadni to‘g‘ri qo‘yaoladigan va shu yo‘lda ishonch bilan mehnat qiladigan, o‘qib bilimini orttiradigan, jamiyatda o‘z o‘rnini topaoladigan o‘quvchilarni tarbiyalash lozim.