O‘QITUVCHILARNING INTERNET TARMOG‘IDAN FOYDALANISH KASBIY FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH ASOSLARI - Oqnazarov, T.; Tugalov, R. (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Hozirgi paytda amalga oshayotgan global o‘zgarishlar ta’lim va tarbiya sohasiga ham o‘zining ta’sirini ko‘rsatmoqda. Bu bir tomondan, global o‘zgarishlarni ob’ektiv jarayon sifatida inson hayoti sohalariga ta’sirini xolisona o‘rganishni taqozo etadi. Ikkinchidan, global o‘zgarishlar ta’lim tarbiya jarayonlariga ham o‘zining ta’sirini ko‘rsatayotganligi sababli uning bilan bog‘liq bo‘lgan yutuq va muammolarni bilish va tegishli xulosalar chiqarish amaliy ahamiyatga ega. Globallashuv ta’lim-tarbiyaning axborot kommunikatsiya tizimi, internet tarmoqlari va zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan bog‘liq yangi imkoniyatlar yaratib bermoqda.