INKLYUZIV TA?LIMDA NOGIRON BOLALARNI O?QITISH VA TARBIYALASH MUAMMOLARI - qizi, Abdulllayeva Durdona Akmal; qizi, Tirkashova Muxlisa Azamat; qizi, Xasanova Sabina Shavkat (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Imkoniyati cheklangan bolalarni tarbiyalash masalasi bugungi kunda eng dolzarb masalalardan biriga aylanib bormoqda. Hozirgi kunda Respublikamizda alohida yordamga muhtoj bolalarning rivojlanish darajasi, imkoniyatlari, xususiyatlari va qobiliyatlariga ko`ra maxsus yoki umumiy ta`lim tizimida ta`limni amalga oshirish maqsadida inklyuziv ta`lim tizimi amalga oshirilmoqda.