SHIFOKOR VA BEMOR O’RTASIDAGI ISHONCH DAVOLASH SAMARADORLIGI OMILI SIFATIDA - Boysoatovna, Raximova Roxat (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya Ishonch bemor va shifokor munosabatlarining asosiy xususiyatlaridan biri xisoblanadi. Sog’liqni saqlash tizimidagi jadal o’zgarishlar bemorlarning shifokorlariga bo’lgan ishonchiga salbiy ta’sir etishidan qo’rqadi. Ishonch -har qanday shaxslararo munosabatlarni belgilovchi element hisoblanadi. Ayniqsa, bemor va shifokor munosabatlarida ayniqsa markaziy oʻrin tutadi. Аннотация Доверие является одной из основных характеристик взаимоотношений пациента и врача. Он опасается, что быстрые изменения в системе здравоохранения негативно скажутся на доверии пациентов к врачам. Доверие является определяющим элементом любых межличностных отношений. Это особенно важно в отношениях между пациентом и врачом. Annotation Trust is one of the main characteristics of the patient-doctor relationship. He fears that rapid changes in the healthcare system will negatively affect patients’ trust in doctors. Trust is a defining element of any interpersonal relationship. This is especially important in the relationship between patient and doctor.