LAGRANJ KO‘PAYTUVCHILARI YORDAMIDA XALQARO OLIMPIADA TENGSIZLIKLARINI ISBOTLASH - Otabek, Zaripov; Murodjon, Umirzoqov; Otabek, Eshbekov R (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya. Xalqaro Matematika Olimpiadalarida tengsizliklarni isbotlash alohida o‘rin tutadi. Bu kabi tengsizliklarni isbotlashning turli usullari mavjud bo‘lib, ushbu maqolada ishlatilishi sodda va qulay hisoblangan Lagranj ko‘paytuvchilari yordamida tengsizliklarni isbotlash keltirilgan. Abstract. Proving inequalities has a important role in the International Mathematical Olympiad. There are various methods of proving such inequalities, and this thesis presents the proof of inequalities using Lagrange multipliers, which are considered simple and convenient to use. Аннотация. Доказательство неравенств играет важную роль в Международной математической олимпиаде. Существуют различные методы доказательства таких неравенств, и в данной диссертации представлено доказательство неравенств с использованием множителей Лагранжа, которые считаются простыми и удобными в использовании.