BOSHLANG‘ICH SINF OʻQUVCHILARIDA KOMMUNIKATIV TA’LIM HARAKATLARINI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK TASHKILIY MASALALARI - Jamshedovna, Xamidova Diyora; Asfandiyorovich, Fayziyev Mirzaali (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2023)
Annotatsiya. Maqolada boshlang’ich sinf oʻquvchilarida kommunikativ ta`lim harakatlarini shakllantirishning pedagogik tashkiliy masalalari tahlil qilingan. Dastlab mavzuning dolzarbligi keltirilgan hamda mavzuga oid adabiyotlar tahlil qilingan. Tadqiqot bo’yicha fikrlar berilib, tahlil va natijalar keltirilgan, xulosa qilingan. Kalit soʻzlar. Kommunikativ ta`lim harakatlari, universal ta`lim harakatlari, muloqot, pozitsiya, suhbatdosh, o`yin, musoboqa, faoliyat turlari. Аннотация. В статье анализируются педагогические организационные вопросы формирования коммуникативных учебных действий у учащихся начальной школы. Во-первых, представлена ​​актуальность темы и проанализирована литература по теме. Были даны мнения об исследовании, представлены анализ и результаты, сделаны выводы. Ключевые слова: Коммуникативные учебные действия, универсальные учебные действия, диалог, позиция, собеседник, игра, соревнование, виды деятельности. Annotation: Pedagogical organizational issues of formation of communicative educational actions in elementary school students are analyzed in the article. First, the relevance of the topic is presented and the literature on the topic is analyzed. Opinions on the research were given, analysis and results were presented, and conclusions were drawn. Keywords. Communicative educational actions, universal educational actions, dialogue, position, interlocutor, game, competition, types of activities.