DASTURLASH TILINING «OPERATORLAR» BO?LIMINI KOMPYUTER IMITATSION MODELI ASOSIDA O?QITISH METODIKASI - Fayziyev Mirzaali Asfandiyorovich (FAN, TA’LIM VA AMALIYOT INTEGRATSIYASI, 2020)
Maqolada Paskal dasturlash tilining operator bo?limiga doir tushunchalar tanlab olinib, tushunchalarning mantiqiy sxemasi tuzilgan hamda har bir tushuncha haqida ma’lumotlarni ko?rsatuvchi, o?rgatuvchi kompyuter imitasion modeli ham yaratilgan. Yaratilgan kompyuter imitasion modeli asosida ma’ruza darslarini tashkil qilishning metodikasi yoritilgan. Bu metodikada tanlangan mavzuning mazmunini ochib berishda kompyuter imitasion modelining ishlash jarayoni va uning yordamida ma’ruza darsini tushuntirish mexanizmi ko?rsatilgan. Nazariy izlanishlar va amaliy ishlanmalar asosida o?qitish metodlaridan foydalanishni tasdiqlash uchun pedagogik tajriba-sinov ishi tashkil etilgan, olingan natijalar keltirilgan va talabalarning o?zlashtirish samaradorligi qanchaga oshganligi taqdim qilingan. Xulosa qismida operatorga doir tushunchalarni kompyuter imitasion modeli yordamida o?quvchilarga yetkazish ularning mazmun, mohiyatini ochib berishda katta imkoniyat yaratishi bayon qilingan